لوگوی استقلال در گذر زمان + دانلود لوگو استقلال تهران

لوگوی استقلال در گذر زمان + دانلود لوگو استقلال تهران

لوگوی استقلال تهران جزو قدیمی‌ترین لوگوهای باشگاهی در ایران است. باشگاه های گوناگون ورزشی در جهان مثل خیلی دیگر از ارگان ها، مؤسسات، شرکت ها و کمپانی ها برای خود لوگویی دارند. در بعضی موارد لوگوی این شرکت ها و کمپانی ها ساده و زیبا هستند. اما گاهی اوقات لوگوی یک کمپانی بسیار پیچیده و با طرح ها و نقش های زیادی است. باشگاه های ورزشی در دنیا نیز از این قضیه استثناء نیستند. در لوگوی برخی از باشگاه ها (مانند تیم آ اس رم) از تصاویر حیوانات استفاده شده است. در این مقاله می خواهیم توضیحاتی کامل در مورد لوگو استقلال تهران بدهیم.

لوگوی استقلال در گذر زمان

 لوگوی استقلال در گذر زمان
تاریخچه لوگوی استقلال در طول تاریخ – از دوچرخه سواران تا لوگوی ۲ ستاره استقلال

تاریخچه باشگاه استقلال «تاج»

از تاریخ باشگاه استقلال شروع می‌کنیم. در سال ۱۳۲۳ چهار جوان تصمیم گرفتند تا باشگاهی ورزشی تاسیس کنند. اسامی آنها میرزایی، نواب، خشایار و جانانپور بود. به علاوه  آنها خاکزاد، گیتی، گریش، کلانی، مهدیون و حسینی نیز دیگر اعضای باشگاه بودند که به دلیل علاقمندی آنها به دوچرخه سواری نام باشگاه را دوچرخه‌سواران گذاشتند.

ابتدا باشگاه فقط در رشته دوچرخه سواری فعالیت می کرد، اما بعدها رشته هایی مانند والیبال، پینگ پنگ، بسکتبال، وزنه برداری، کشتی، شنا و فوتبال نیز در این باشگاه به فعالیت مشغول شدند. طی مذاکراتی که سران باشگاه دوچرخه سواران با علی دانائی فرد مؤسس وقت باشگاه تور انجام دادند، موافقت شد که باشگاه تور با نام دوچرخه‌سواران وارد رقابت های فوتبال شود. رقابت اصلی در فوتبال کشور تا پیش از سال ۱۳۲۵ بین سه تیم دارایی، شاهین و سرباز بود، اما به محض ورود تیم دوچرخه سواران که از همان اول با پیراهن آبی رنگ وارد میدان شدند، مثلث قدرت بدل به مربع قدرت شد و قطب چهارم فوتبال نیز شکل گرفت.

عکس تیم دوچرخه سواران
نخستین عکس تیم دوچرخه سواران در سال ۱۹۴۰ میلادی

تیم دوچرخه‌سواران در سال ۱۳۲۵ با حضور پرویز عمو اوغلی، گرائیلی، دانائی و سید آقا جلالی در هیئت مدیره تشکیل و روانه رقابت‌ها شد. حاصل کار آنها نایب قهرمانی در سالهای ۱۳۲۵ و ۱۳۲۶ ، نایب قهرمانی و قهرمانی جام حذفی در همان سالها بود. در سال ۱۳۲۸ نام باشگاه دوچرخه سواران به تاج تغییر پیدا کرد و در همین سال قهرمان باشگاه‌های تهران شدند.

به دلیل اهمیت باشگاه، تاج از ردیف بودجه اختصاصی برخوردار شد. رنگ لباس باشگاه نیز پیراهن آبی با آستین سفید، شورت سفید و جوراب سفید بود. علی دانائی فرد برای تقویت این تیم، تیم های تورج، افسر، دیهیم، کورش و اتم را تاسیس کرد. تاج در سراسر کشور گسترش یافت و در شهرهای اهواز و رشت بیش از دیگر نقاط ایران حمایتهای مردمی داشت.

افتخارات باشگاه استقلال تهران در يك نگاه

باشگاه فوتبال استقلال تهران یک باشگاه فوتبال ایرانی است که در سال ۱۳۲۴ در تهران، پایتخت ایران تاسیس شده‌ است. نام باشگاه استقلال قبل از انقلاب اسلامی ایران تاج بود.
استقلال تهران با دو قهرمانی در جام باشگاه‌های آسیا در سال‌های ۱۹۷۰ و ۹۱-۱۹۹۰و دو نایب قهرمانی در سال‌های ۹۲-۱۹۹۱ و ۹۹-۱۹۹۸ پرافتخارترین باشگاه فوتبال ایران در رقابت‌های آسیایی است.

عکس تیم تاج
عکس تیم تاج در سال ۱۹۷۰ -۱۳۴۸

همچنین استقلال با هفت قهرمانی در بالاترین رده فوتبال ایران (لیگ منطقه‌ای یک بار،جام تخت جمشید یک‌ بار، لیگ قدس یک‌ بار، جام آزادگان ۲ بار و لیگ برتر ۲ بار) دومین تیم پرافتخار در لیگ ایران و با ۵ قهرمانی و ۳ نایب قهرمانی پرافتخارترین تیم در جام حذفی ایران است. رقیب سنتی این باشگاه، پرسپولیس است. این دو باشگاه پرطرفدارترین و پرافتخاترین تیم‌های فوتبال ایران هستند.
بر طبق تاریخ و آمار فوتبال استقلال پس از الهلال عربستان و یوکوهاما مارینوس ژاپن، سومین باشگاه برتر فوتبال آسیا در قرن بیستم است.

اولین لوگوی استقلال – لوگوی دوچرخه سواران استقلال در سال ۱۳۲۴

لوگوی استقلال در گذر زمان و در طول تاریخ دچار تغییرات متعددی شده است. یک لوگو ترکیبی که نام «دوچرخه سواران» به صورت نستعلیق نوشته شده است. تصویر یک دوچرخه سوار در میانه این لوگو قرار دارد. بعد ها این لوگو به صورت یک آرم تصویری درآمد و بر روی لباس اعضای باشگاه قرار گرفت.

لوگوی دوچرخه سواران استقلال

 لوگو استقلال در سال ۱۳۲۸

چهار سال بعد در ۲۲ بهمن سال ۱۳۲۸ نام این باشگاه به تاج تغییر پیدا کرد. این تغییر نام به دلیل خرید امتیاز باشگاه دوچرخه سواران توسط پرویز خسروانی بوده است. در نتیجه لوگوی باشگاه نیز تغییر کرد. علامت تاج پهلوی به مهمترین نشان لوگو تبدیل شد و ۴ دایره از لوگوی پیشین به لوگوی جدید راه پیدا کردند.

شاید دلیل استفاده از دایره های جدید الهام گرفتن از لوگو المپیک بوده و شاید هم تنها به دلیل ایجاد هارمونی در تصویر و حفظ عناصر لوگوی قبلی (دایره های چرخ دوچرخه) بوده است. نشان تاج در وسط تصویر به راحتی قابل رویت بود. استفاده از دوایر ساده و یک تاج با رنگ طلایی که بر روی آن کار شده است باعث می شد در نگاه اول این نشان گیرای داشته باشد.

لوگوی تاج استقلال

تیم تاج تهران
‏تصویری تاریخی و دیده نشده از بازیکنان تیم های تاج و دیناموتفلیس در ورزشگاه امجدیه میبینید. بازی دو تیم در تاریخ ۱۹ آبان ۱۳۷۷ برگزار و با نتیجه ۰-۰ به پایان رسید. در تصویر برادران بیاتی، قلی زاده، جدیکار، ژرژ مارکاریان، استواری و … دیده می‌شوند.
در روزهای بزرگی ایران اوزه بیو فوق ستاره و اسطوره پرتغال به همراه بنفیکا به ایران آمد و در بازدید از باشگاه تاج اینگونه به تیمسار خسروانی رییس و بنیانگذار این باشگاه ادای احترام کرد.

لوگو استقلال در سال ۱۳۶۲ – بعد از انقلاب

بعد از انقلاب اسلامی، تیم تاج به استقلال تغییر نام داد و لوگوی آن نیز تغییر یافت. تصاویری که با عنوان لوگو استقلال از سال ۱۳۶۲ به بعد در دسترس است، تصویری کاملا متفاوت با لوگوهای قبلی و بعدی این تیم است. لوگویی کاملا آبی رنگ با طرحی خاص، شامل نوشته نام استقلال و یک توپ چهل تکه نصفه که زیر آن قرار دارد.

بالهای پرنده بی شباهت به کلمه الله پرچم ایران نیست و بعید نیست انتخاب پرنده به دلیل وقوع انقلاب و به معنی آزادی بوده باشد.

لوگوی استقلال

این لوگو تا سال ۱۳۷۰ بر پیراهن استقلال نقش داشت. سرانجام لوگویی برای این باشگاه انتخاب شد که سال هاست همه این باشگاه را با آن می شناسند. لوگویی دایره شکل با سه حلقه درون هم که داخل آن است.

لوگو استقلال در سال ۱۳۷۰

کاظم اولیایی، معاون ورزشی آن موقع باشگاه استقلال درباره پروسه انتخاب لوگو در آن زمان به ورزش سه گفت: «سال ۱۳۷۰ بود که طراحی لوگوی جدید باشگاه استقلال را به جایزه گذاشتیم. بیش از سیصد لوگو برای ما فرستادند. یک هیئت هم تشکیل دادیم که کارها را ارزیابی کنند. اعضای این هیئت ۱۰ لوگو را انتخاب کردند و در مرحله بعدی به ۳ لوگو رسیدیم. این سه لوگو در جلسه هیئت مدیره و گروه کارشناسی انتخاب شد و به طراحان آن ها سکه دادیم. لوگوی برتر که نهایتا انتخاب شد، توسط یک دانشجوی دانشگاه هنرهای زیبا طراحی شده بود.»

همچنین او اضافه کرد: «برای طراحی این لوگو اطلاعات زیادی از باشگاه گرفته شد. این لوگو هم سمبل دوچرخه سواران است، هم پنج حلقه المپیک، و هم اینکه با این حلقه ها نوشته استقلال را دارد. در مجموع روی طراحی لوگوی استقلال خیلی کار انجام شده است. لوگوی مذکور به مدت ۹ سال برای استقلالی ها ماندنی بود.»

لوگوی استقلال
لوگوی استقلال بدون ستاره

لوگو استقلال در سال ۱۳۷۹

در سال ۱۳۷۹ یک لوگوی آبی رنگ دیگر برای استقلال انتخاب شد. فریمی خاص به همراه تصویر عجیب از یک دلفین که هیچ ارتباطی به موضوع یاشگاه نداشت و همچنین مربع های شطرنجی سفید و آبی روشن که داخل این فریم قرار داشت. جالب است بدانید که این لوگوی عجیب و غریب، فقط یک سال روی پیراهن استقلال بود و دوباره از سال ۱۳۸۰همان لوگوی قبلی به آبی ها برگشت.

لوگوی استقلال دلفین

لوگوی استقلال در سال ۱۳۸۵ – ۱۳۸۶

آخرین لوگوی استقلال متولد شد! تغییر نهایی لوگو در دوران ریاست علی فتح الله زاده به وجود آمد، اضافه شدن ۲ ستاره به همان لوگوی استقلال ۱۳۷۰ بود. آبی های پایتخت دو بار عنوان قهرمانی آسیا را در سال های ۱۹۷۰ و ۱۹۹۰ به دست آورده بودند اما تا آن زمان نشان خاصی در این مورد در لوگوی استقلال قرار نداشت. اما فتح الله زاده در این زمینه در سال ۱۳۸۶ دست به کار شد. وی دو ستاره طلایی را به لوگوی استقلال اضافه کرد و این لوگوی جدید، همچنان نماد باشگاه استقلال است.

لوگوی استقلال

رکورد گینس پرچم استقلال

به دلیل عدم برندسازی مناسب باشگاه استقلال به هیچ عنوان طرحی رسمی از پرچم باشگاه استقلال اعلام نشده است اما شاید بتوان به د مورد ساده اشراه کرد . پرچم شطرنجی سفید و آبی و پرچم آبی رنگی که لوگوی استقلال در وسط پرچم استقلال نقش بسته است.

جذابیت موضوع آنجا است که رکورد بزرگترین پرچم هواداری دنیا در کتاب گینس به نام استقلال ایران به ثبت رسیده است. استقلالی‌ها پرچمی بزرگ را در مرحله گروهی لیگ قهرمانان آسیا ۲۰۱۹  برابر الدحیل در ورزشگاه به احتزار درآوردند.

مفهوم لوگو استقلال

معنی لوگوی استقلال چیست؟ لوگوی استقلال با توجه به تغییراتی که انجام داده به نظر میرسد در حال حاضر از بهترین نسخه لوگوی خود در سالهای اخیر استفاده می‌کند. لوگوی استقال بر خلاف لوگو پرسپولیس لوگویی ساده و مینیمال است و کاملا در ذهن نقش میبندد.

رنگ لوگو استقلال

اگر ستاره های استقلال را کنار بگذاریم لوگوی استقلال از ۱ رنگ اصلی بدر ۲ طیف رنگی تشکیل شده است.

  1. آبی کلاسیک
  2. آبی فیروزه ای

اگر از زاویه روانشناسی به رنگ لوگو نگاه کنیم، آبی کلاسیک، ایجاد احساس اعتماد و امنیت می کند. آبی رنگی است که از فاصله های بسیار دور نیز دیده می شود. آبی سلطنتی، خریدارانی که عجله دارند را جذب می کند. جدا از فوتبال و طرفداران ۲ آتیشه، آبی رنگ مورد علاقه اکثریت مردم است.

مفهوم دایره، بیضی و اشکال منحنی در لوگوی استقلال

این اشکال همانطور که مشخص است تداعی کننده تیم دوچرخه سواران است از زاویه دیگر القاء کننده المان به کار رفته در لوگوی المپیک است و به مفهوم اعتباری است که در آسیا دارد استفاده شده است.

دایره، بیضی و اشکالی از این قبیل دارای تاثیر احساسی مثبت در ذهن بیننده هستند. به کارگیری دایره در طراحی لوگو نمایانگر اتحاد، دوستی و عشق است. حلقه ها مفهوم همکاری و تعامل دارند و یادآور پایداری هستند.خطوط منحنی در هر حالتی که باشند نماد تانیث در طبیعت هستند. تانیث یعنی: برتری جویی در طبیعت

ضعف لوگوی استقلال

از دیدگاه یک کارشناس طراحی گرافیک و نه بعنوان یک مجری تلویزیون بی‌دانش و بی‌نمک، لوگوی استقلال تهران می‌توانست بهتر و بهینه‌تر از اینی که هست باشد و هرساله همانند اکثر باشگاههای معتبر دنیا لوگوی خود را اصلاح کند.

جدا از تایپوگرافی فوق‌العاده ضعیف نام استقلال داخل لوگو، اولین انتقادی که به لوگوی باشگاه یا پرچم باشگاه میتوان کرد می‌توان به استفاده از نام استقلال به دو زبان مختلف اشاره کرد. درواقع نیاز به تکرار یک اسم به ۲ زبان نیست. حتی در ذکر تاریخ تاسیس باشگاه نیز این مشکل وجود دارد.

لوگو خیلی تک رنگ است به نظر زیبا می‌آمد که بهتر بود در لوگوی استقلال از یک رنگ دوم استفاده می‌شد.

باشگاه‌های ایرانی به دلیل دولتی بودن انگیزه‌ای برای بهتر شدن و کسب درآمد از باشگاه ندارند وگرنه سرمایه‌گذاری در حوزه برندینگ و گرافیک تجاری می‌تواند برای تمام باشگاهای کشور سودآور باشد. امیدواریم روزی بیاید که تمام باشگاه‌های ایرانی بر اساس درآمدهای خود مدیریت شوند و نه بر اساس هزینه‌هایی که می‌کنند.

در این مطلب به بررسی لوگوی استقلال تهران «تاج» پرداخته شد، امیدواریم از این مقاله نهایت استفاده را برده باشید. اگر در هر یک از موضوعات مطرح شده در این مطلب سوال و نظری دارید، آن را از بخش نظرات مطرح کنید تا پاسخگوی شما باشیم.

دیدگاه خود را بنویسید

نوشتن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

13 − سه =