گرافیک تجاری چیست و چه اهمیتی در کسب‌وکار دارد؟

گرافیک تجاری چیست و چه اهمیتی در کسب‌وکار دارد؟

چند بار تا حالا برایمان پیش آمده است که برای خرید یک بسته دستمال کاغذی با برندهای نا‌آشنا مواجه شده باشیم؟ در مواردی که تجربه استفاده از کالاهای مشابه‌ای که در قفسه یک فروشگاه چیده شده‌اند را نداشته باشیم، در ابتدای امر به چه چیز بیش از همه توجه می‌کنیم؟ به یاد آوردن پوستری از برند کالا در گشت و گذارهای شهری؟ استفاده از تجربیات جایگزین یک دوست؟ پرسیدن از مغازه‌دار در مورد کیفیت و برتری محصول؟ توجه به طراحی و بسته‌بندی؟قطعاً هر کدام از این موارد می‌توانند در تصمیم‌گیری ما برای انتخاب محصول مناسب‌تر موثر باشند. اما واقعیت این است که تقریباً همه ما، چه بدانیم یا نه، به بیشترین چیزی که توجه می‌کنیم، نوع بسته بندی محصول و خلاقیت به کار گرفته شده در آن، تبلیغاتی که برای محصول شده است، برند و چیزهایی از این دست می‌باشد. فاکتورهایی که از اجزای گرافیک تجاری می‌باشند.

کسب و کاری که از هنر طراحی گرافیک در ارائه خود بهره‌مند نباشد، بی‌شک محکوم به شکست است. حتی شاید بتوان گفت بدون طراحی گرافیک مناسب، هیچ کسب و کاری شکل نمی‌گیرد. اگر مروری بر برندهای مختلفی که روزانه از خدمات یا محصولات آنها استفاده می‌کنیم داشته باشیم، درخواهیم یافت که هر یک از آنها در ذهن ما با تصاویر، نمادها، رنگ‌ها و علائم منحصر بفردی شکل گرفته‌اند.

این اتفاق از شروع عصر صنعتی و تولید انبوه محصول همراه شد. چرا که تنوع محصولات و تشابه بسیار زیاد آنها در کیفیت و هم‌چنین ایجاد بازار رقابتی سنگین بین شرکت‌ها، نیاز به فاکتوری را ایجاد کرد که در ذهن مشتریان، تفاوت‌ها و تمایزات را پررنگ کند. این تمایز، جز با طراحی گرافیک تجاری میسر نمی‌باشد.

گرافیک تجاری چیست؟

گرافیک تجاری همانطور که از نام آن پیداست، شاخه ای از هنر گرافیک است که کاربرد آن در تجارت، کسب‌وکارها، شرکت‌ها و سازمان‌هاست. گرافیک تجاری با ارائه طرح‌هایی برای علائم تجاری، لوگو، تصویرسازی مناسب برای شناسایی محصول، انتخاب رنگ و طرح بسته‌بندی، برچسب‌ها و تبلیغات، باعث بازاریابی بهتر محصول و در نتیجه افزایش فروش آن می‌گردد. گرافیک تجاری در قرن بیستم میلادی و در اروپا با طراحی و چاپ پوستر محبوبیت بسیاری پیدا کرد. این پوسترها در آن زمان از معتبرترین جلوه‌های هنر گرافیک بودند.

گرافیک تجاری در واقع با ایجاد مصالح حیاتی برای کسب‌وکارها و تجارت‌های مختلف، باعث دوام و توسعه آنها می‌شود. این مواد و مصالح را می‌توان در قالب‌های مختلفی دسته بندی کرد. از طراحی لوگوی شرکتی گرفته تا سربرگ‌ها، کارت ویزیت، تبلیغات بصری، استفاده از کارکترهایی که معرف محصول باشند و مواردی از این دست، همه زیرمجموعه‌ای از گرافیک تجاری را شامل می‌شوند. به نوعی می‌توان گفت گرافیک تجاری، هنر تبلیغات و زیرمجموعه‌های آن، اقوام بسیار نزدیکی هستند که هدف مشترکی را دنبال می‌کنند.

نقش گرافیک تجاری در رشد کسب‌وکار

از ابتدایی‌ترین شکل‌های گرافیک تجاری می‌توان به مُهرها و  علائم تجاری شرکت‌ها و سازمان‌ها اشاره کرد. دیگر همه می‌دانیم که تائید اصالت یک مدرک، در مُهری است که از طرف سازمان مربوطه حک شده است. با گسترش ارتباطات تجاری، گرافیک تجاری بعنوان یکی از فعالیت‌های هنری فعال در تجارت مطرح شد که رشد کسب‌وکار و گسترش بازار، تابعی مستقیم از میزان موفقیت گرافیک تجاری می‌باشد.

دوران بلوغ گرافیک تجاری در اواخر قرن نوزدهم شروع شد. زمانی که گروه‌هایی از هنرمندان حرفه‌ای به عرصه تبلیغات و بسته‌بندی محصولات گام نهادند. در این دوره، گرافیست‌ها اولین تلاش‌های خود را برای پوشاندن لباس‌ها و یونفیرم‌هایی که خاص محصولات باشد به انجام رساندند. از آن زمان تا کنون، گرافیک تجاری به سرعت رشد کرد و سهم خود را در موفقیت محصولات افزایش داد.

درک اهمیت گرافیک تجاری، کار چندان دشواری نیست. کافیست نیم‌نگاهی به تجربیات خود در خرید محصولات داشته باشیم. قطعاً برای همه ما پیش آمده است که بسته‌بندی نامناسب یک محصول، این حس را در ما تداعی کند که محصول از کیفیت چندانی برخوردار نیست.

اگر رنگ‌بندی، طراحی و بسته‌بندی و تبلیغات نتوانند به خوبی ما را متقاعد کنند، بی‌شک استفاده از آن محصولات و خدمات نیز آنطور که باید ما را برانگیخته نخواهند کرد. از این‌رو توجه به اهمیت این هنر، عامل مهمی در میزان موفقیت کسب‌وکارها می‌باشد.

 

دیدگاه خود را بنویسید

نوشتن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

17 + هفت =