موشن گرافیک چیست؟ (انواع موشن گرافیک)

موشن گرافیک چیست؟ (انواع موشن گرافیک)

به برخی از فیلم­‌های مورد علاقه خود فکر کنید. چه چیزی را در مورد آن­ها دوست دارید؟ درست است، فقط یک مورد نیست بلکه هر قسمت از فیلم، از داستان گرفته تا گرافیک، هرکدام به طور متناسب با یکدیگر برایتان خوشایند است. همه­ موارد ساخت یک فیلم کنار هم با هماهنگی هم کار می­‌کنند تا یک چیز خاصی ایجاد کنند. یکی از این ابزارهای جذاب موشن گرافیک است. امروزه از موشن گرافیک استفاده­‌های فراوانی می­‌شود. در این مقاله سعی شده است تا شما را با موشن گرافیک آشنا کنیم.

موشن گرافیک چیست؟

موشن گرافیک یک نوع انیمیشن است که متن جز اصلی آن است و در واقع یک طراحی گرافیکی متحرک است. از زمان ورود موشن گرافیک به صحنه، در مورد خط میان آن و انیمیشن همیشه بحثی وجود دارد. موشن‌ها توهم حرکت یا چرخش را برای مخاطب به وجود می­آورند و معمولا با  استفاده از صدا در پروژه‌­های چند رسانه‌­ای استفاده می‌­شوند. موشن گرافیک در معنی لغوی هرچیزی است که که حرکت کند.

در حالی که هر شکل از انیمیشن را می­توان موشن گرافیک نامید، این اصطلاح معمولا برای کاربردهای تجاری انیمیشن، فیلم و تلویزیون بکار می­رود. این دست از موشن­‌ها راهی جذاب و تاثیرگذار برای برقراری ارتباط با ببینده است و به داستان عمق می‌­بخشد. در تبلیغات از موشن گرافیک که غالبا به صورت دو بعدی ساخته می‌­شوند، استفاده­‌های بسیاری شده‌­است. در واقع موشن­‌ها مانند انیمیشن­‌ها شخیصت محور نیستند.

 

موشن گرافیک

تاریخچه موشن گرافیک

مایکل بتانکورت اولین بررسی تاریخی را در این زمینه نوشت و به فیلم‌­های تاریخی دهه ۱۹۲۰ که توسط والتر روتمان، هانس ریشتر و اسکار فیشینجر استدلال کرد. تاریخچه موشن گرافیک به تاریخ ورود گرافیک رایانه باید نزدیک باشد زیرا با تحولات گسترده گرافیک رایانه استفاده بیشتری از طراحی‌­های حرکتی شد. از آنجایی که هیچ تعریف جهانی از موشن گرافیک وجود ندارد، در تاریخ شروع این هنر به طور رسمی اختلافاتی وجود دارد.

یکی از اولین کاربردهای اصطلاح موشن گرافیک در سال ۱۹۶۰ توسط جان ویتنی بود که شرکتی به نام Motion Graphics Inc تاسیس کرد.

این حرفه یک زمینه­ نسبتا جدید است که هر روز با فناوری‌­های جدید و ایده‌­های مختلف در حال گسترده­‌تر شدن است.

انواع موشن گرافیک

بیایید نگاهی به برخی از نمونه‌­های موشن گرافیک بیندازیم:

  • اینفو موشن: حرکت را به اینفوگرافیک رسم شده از قبل اضافه می‌­کنیم تا مراحل را به نمایش بگذاریم.
  • ویدئو موشن: بخشی از فیلم­ را که نمی­‌توان با فیلم­برداری ضبط کرد با گرافیک نشان داده می‌­شوند. در واقع این نوع موشن گرافیک پیوند بین فیلم­برداری و گرافیک است.
  • موشن گرافیک: در این نوع صداگذاری به تصاویر متحرک‌سازی شده اضافه شده و جذابیت کار را بسیار بالا می‌­برد. اغلب موشن گرافیک­‌هایی که دیدید از این نوع هستند. این مدل از موشن گرافیک­‌ها به دلیل صداگذاری که دارند مفاهیم را به خوبی منتقل کرده و با بیننده ارتباط عمیقی برقرار می­کنند.
  • استاپ موشن: به منظور ساخت این نوع ابتدا از اشیا عکس برداری شده مقدار اندکی شیء را حرکت داده و باز عکاسی می‌­شود و در آخر عکس­‌های گرفته شده را متحرک‌سازی می­‌کنند.
  • لوگو موشن: در این نوع از موشن­‌ها شما قادر خواهید بود لوگوی خود را در شکل یک انیمیشن به نمایش بگذارید.

مراحل ساخت موشن گرافیک 

ساخت موشن گرافیک ۴ مرحله کلی دارد:

  1.  اولین مرحله انتخاب و نوشتن داستان است.
  2. بعد از داستان باید شخصیت‌­ها و مکان مورد نظر را انتخاب کرد.
  3. مرحله سوم متحرک سازی است.
  4. در مرحله آخر صداگذاری انجام می­‌شود.

نرم افزارهای ساخت موشن گرافیک

با همه­گیر شدن و محبوب شدن موشن گرافیک نرم افزار زیادی برای ساخت آن وجود دارند که در ادامه به برخی از آن­ها اشاره شده­‌است.

۱. ادوبی فتوشاپ Adobe Photoshop

نرم افزار طراحی موشن گرافیک فتوشاپ

حتی اگر فتوشاپ نرم‌افزاری برای ویرایش عکس باشد، توانایی ایجاد حرکت در سبک‌­های مختلف را دارد. متخصصان از این نرم افزار برای کارهای ساده و پیچیده خود استفاده می­‌کنند.

۲. ادوبی افترافکتز Adobe After Effects

نرم افزار طراحی موشن گرافیک

این نرم‌افزار ویژگی‌­ها و ابزارهایی برای ساختن گرافیک و انیمیشن را دارد. همچنین این امکان را به کاربران خود می­‌دهد تا ساخت گرافیک را در محیط‌­های دوبعدی و سه‌بعدی به انجام برسانند.

۳. ادوبی ایلاستریتور Adobe Illustrator

نرم افزار طراحی موشن گرافیک

یکی از معروف‌ترین نرم‌افزارهای موشن­‌ها است و برای ساخت انیمیشن­‌های سه‌بعدی، گرافیک و… مورد استفاده قرار می‌­گیرد.

۴. سینما فوردی Cinema 4D:

نرم افزار طراحی موشن گرافیک

این نرم‌افزار مدل‌سازی و انیمیشن سه‌بعدی است که برای ساخت موشن­‌ها نیز مورد استفاده قرار می‌­گیرد. این نرم‌افزار یک بستر استاندارد برای طراحان موشن گرافیک است.

۵. مایا تری‌دی Maya 3D

نرم افزار طراحی موشن گرافیک

از رایج‌ترین و آسان‌ترین نرم افزار مورد استفاده طراحان می­‌توان به Maya 3D اشاره کرد. در واقع می‌­توان از آن برای ساخت موشن­‌های ساده تا انیمیشن­‌های پیچیده استفاده کرد.

موشن گرافیک در منتقل کردن حس و مفاهیم به مخاطبان بسیار موثر عمل می­کند بنابراین به خوبی می­تواند با بیننده ارتباط برقرار کرده و آن را تحت تاثیر قرار دهد. ساخت آن به این دلیل که بیشتر متحرک سازی است بسیار کم هزینه بوده و قیمت مناسبی دارد. همین دو دلیل کافی است تا برای تبلیغات برند خود از موشن گرافیک­‌ها استفاده کنید و نتایج شگفت‌آور آن را ببینید.

برای بازاریابی در شبکه‌­های اجتماعی گزینه­ مناسب و هوشمندانه‌­ای بوده و شما را برای رسیدن به هدف خود از تبلیغ هدایت می‌­کند. همچنین به دلیل تحرک و صداگذاری که دارد به آموزش درست و کامل نیز کمک می‌­کند.

می­دانید که برای ساخت فیلم عواملی زیادی اعم از دوربین، نور، بازیگر و… باید توجه کنید و شرایط بسیار پیچیده‌­ای را فراهم کنید تا نتیجه خوبی برایتان داشته باشد. اما موشن گرافیک تنها تدوین و صداگذاری است.

ساخت موشن گرافیک‌ها برای تیزرهای تبلیغاتی و معرفی محصولات مورد استفاده فراوانی قرار می‌­گیرد و اگر کمی سلیقه و نوآوری در ساخت آن داشته باشید منبع درآمد خیلی خوبی برایتان خواهد بود. موشن گرافیک در تولید محتوا نیز بسیار کارآمد بوده و سریعا نظر مخاطب را به خود جلب می­کند.

فراموش نکنید برای ساخت یک موشن موفق، ایده اولیه بسیار مهم است اگر به دنبال رخنه کردن در ذهن مخاطب هستید با یک ایده نو و جذاب و ساخت یک موشن گرافیک تاثیرگذار شما را به هدفتان خواهد رساند.

لازم نیست که همیشه برای تماشای موشن‌­ها آنلاین باشید. آن­ها حتی به صورت آفلاین نیز بر روی دستگاه شما قابل پخش خواهند بود.

همان طور که می­‌دانید انواع مختلفی از طراحان مانند طراحان وب، طراحان گرافیک و… وجود دارد. برای موفق بودن در رشته موشن گرافیک باید خلاق و به روز بود.

دیدگاه خود را بنویسید

نوشتن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هجده − 4 =