Warning: Use of undefined constant jquery - assumed 'jquery' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mrsalarc/public_html/wp-content/themes/mrsalar/functions.php on line 263

Warning: Use of undefined constant en - assumed 'en' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /home/mrsalarc/public_html/wp-content/themes/mrsalar/functions.php on line 334

۱۰ ابزار از بهترین نرم افزار طراحی رابط کاربری ۲۰۲۰

۱۰ ابزار از بهترین نرم افزار طراحی رابط کاربری ۲۰۲۰

برای طراحی رابط کاربری سه نرم افزار Adobe Sketch ، XD و Figma اغلب مورد استفاده قرار می گیرند اما نرم افزارهایی دیگری هم وجود دارند که می توان با آنها رابط کاربری را طراحی کرد. این نرم افزارها برای سیستم عامل ویندوز و مک و البته به صورت آنلاین یا همان تحت وب هستند که در زیر به معرفی اجمالی چند نرم افزار طراحی رابط کاربری خواهیم پرداخت.

۱۰ نرم افزار طراحی رابط کاربری

نرم افزار طراحی رابط کاربری

۱. نرم افزار Adobe XD

این نرم افزار ابتدا در سال ۲۰۱۶ منتشر شد. پس از انتشار نسخه آزمایشی، این نرم افزار به نخستین انتخاب نرم افزار طراحی رابط کاربری بین کاربران بدل شد. دلیل انتخاب کاربران هم این بود که شرکت سازنده نرم افزار، نهایت تلاش خود را در جهت سادگی و در عین حال کامل بودن نرم افزار به کار بسته است. این نرم افزار قابلیت ایجاد نسخه ابتدایی Prototype یا معادل فارسی آن موکاپ را دارد و همچنین امکان اشتراک گذاری آن را هم فراهم کرده است. حتی می توانید انیمیشن ها، فرایند استفاده از نرم افزار یا سایت ها و… را در طرح خود اجرا کرده و به صورت زنده در گوشی هوشمند خود آزمایش کنید. طرح تولیدی توسط برنامه نویس ها و توسعه دهنده ها هم قابل ادیت و حتی استفاده است.

چنانچه سابقه کار با فتوشاپ و ایلستریتور را دارید، یک قدم از بقیه جلوتر هستید چرا که بسیاری از آیتم های این نرم افزار همان قابلیت های فتوشاپ را دارند و با صرف مدت زمان کوتاه، چگونگی استفاده از آنها در این نرم افزار را یاد می گیرید.

نرم افزار XD بر روی دو سیستم عامل ویندوز و آی او اس قابل اجرا خواهد بود.

۲. نرم افزار Sketch

تا قبل از عرضه نرم افزار ایکس دی، این Sketch بود که انتخاب اول طراحان رابط کاربری بود. البته این نرم افزار طراحی رابط کاربری، یک مشکل تقریبا اساسی دارد و آن هم این است که منحصرا قابل اجرا بر روی  سیستم عامل آی او اس می باشد.

این نرم افزار امکانات و قابلیت های جامعی دارد. نقطه عطف اسکچ، وجود افزونه های کاربردی است که مسیر طراحی رابط کاربری را برای طراحان هموارتر کرده است. نرم افزار اسکچ تقریبا همه نقاط ضعف و کاستی های ایکس دی را از طریق منتشر کردن پلاگین، پوشش داده است.

۳. نرم افزار Figma

سومین نرم افزار این لیست، نرم افزار فیگما است. غالب استفاده کنندگان از این نرم افزار، از نسخه وب آن استفاده می کنند. البته امکان نصب نسخه آفلاین آن هم فراهم است.

خصوصیت ویژه ای که فیگما دارد این است که، طراحان یک پروژه مشترک به طور گروهی و همزمان، می توانند بر روی یک پروژه فعالیت کنند.

۴. نرم افزار Axure RP

نرم افزار مذکور، ابزاری چندکاره جهت ایجاد و دیزاین wireframe، نمونه های ابتدایی یا Protyping، انواع مختلف دیاگرام، نقشه سفر مشتری و با اهمیت تر از همه رابط کاربری سایت ها و نرم افزارها است.

نرم افزار طراحی رابط کاربری Axure RP قابلیت مطابقت با امکانات و خروجیهای  دو نرم افزار ایکس دی و اسکچ را دارد.

اکشر نیاز پروژه های گروهی را با تعبیه کردن قابلیت کار تیمی پاسخ داده است و می توان آن را به نرم افزار های ارتباط جمعی بین اعضای یک گروه کاری مانند اسلک، متصل کرد تا پروژه را به صورت تیمی به سرانجام برسانند.

۵. نرم افزار Invision Studio

نرم افزار این ویژن استودیو هم یکی دیگر از نرم افزارهای طراحی رابط کاربری است که قابلیت هایی مانند ریسپانسیو بدون انجام کد نویسی، طراحی راحت اینتراکشن، تغییر اندازه هوشمند تصاویر، بخش پیشرفته طراحی انیمیشن و البته تعویض سریع حالت تاریک و روشن، را دارد.

۶. نرم افزار Framer X

فریمر نرم افزار تحت وب است که همان طور که مشخص است به طور آنلاین و در هر جایی می توانید به پروژه خود دسترسی داشته و تغییراتی را روی آن اعمال کنید. پس از انجام فرایند عضویت، نهایتا می توانید سه پروژه را به صورت رایگان انجام دهید و پس از سه پروژه، انتخاب هایی جهت خرید پک های طراحی که از قیمت پایه ۱۴ یورو به صورت ماهانه شروع می شود، دارید. البته این هزینه جزو نقطه ضعف این نرم افزار است که سبب ایجاد هزینه های گزاف برای طراحی رابط کاربری می شود.

۷. نرم افزار Marvel

مارول هم مانند نرم افزار فریمیر، نرم افزار طراحی رابط کاربری تحت وب است. مهم ترین خصیصه مارول، پیش ساخته بودن المان های مورد نیاز طراحان است که باعث می شود حتی بدون داشتن تجربه عملی بتوان از آن برای طراحی استفاده کرد.

امکان جالب که مارول قرار داده این است که می توانید خروجی را با کاربران به صورت مستقیم و بدون واسطه اشتراک بگذارید تا بازدهی آن را به صورت آنلاین مشاهده و تست کنید.

۸. نرم افزار Mockplus

همانند مارول، نرم افزار ماک پلاس هم برای طراحی های آسان بوده چرا که المان های پیش ساخته را در دسترس کاربران قرار می دهد. افزونه ماک پلاس هم قابلیت نصب روی نرم افزار اسکچ را هم دارد.

۹. نرم افزار Zeplin

زپلین ابزارهای مورد نیاز برای طراحان رابط کاربری و برنامه نویس ها برای کد نویسی روی پروژه ها را به صورت مجموعه ای گرد هم آورده است. در اینجا لازم است که هندآف را معرفی کنیم. هندآف طرح هایی را می گویند که به توسعه دهنده ها داده می شود تا طبق آن برنامه نویسی اپلیکیشن و یا سایت را انجام دهند. برای دریافت بازخورد، باید طرح ها توسط چندین نفر به چالش کشیده شوند تا ایرادات آنها مشخص و نهایتا رفع شوند. زیپلین با در نظر گرفتن این اصل مهم، به خوبی این امکان را فراهم کرده است. زیپلین اما توانایی موشکافی و بررسی طرح ها را به صورت هوشمند انجام می دهد.

۱۰. نرم افزار Origami Studio

اریگامی استودیو در میان نرم افزارهای معرفی شده، تقریبا تافته ای جدابافته است.

دلیل این موضوع این است که طراحان فیس بوک به دلیل گستردگی این شبکه اجتماعی و تنوع زیاد در صفحه ها، به سیستمی احتیاج داشتند که در طراحی با آنان همکاری کند، اما هیچ یک از امکانات آن زمان توانست خلا موجود را پوشش دهد، پس خودشان سیستمی را ایجاد کردند که آن سیستم همین Origiami Studio است.

بهترین نرم افزار طراحی رابط کاربری کدام است؟

همه نرم افزارهایی که معرفی شدند توانایی طراحی رابط کاربری را دارند و در واقع می توانند از پس این کار برآیند. اما مد نظر قرار دادن چند نکته الزامی است و اولین نکته آن است که حجم پروژه را در نظر بگیرید. اگر قرار است پروژه ای را به صورت گروه انجام دهید، نرم افزاری را انتخاب کنید که قابلیت کار گروهی را ساپورت و تمام احتیاجات شما در نرم افزار را پاسخ دهد.

دومین نکته این است که در هنگام طراحی پروژه، طراحان و برنامه نویسان باید هماهنگی لازم را داشته باشند. اغلب دولوپرها در پروژه از فایل های نهایی نرم افزارهای پرطرفدار مانند ایکس دی و اسکچ بهره می گیرند، در نتیجه طراحان رابط کاربری هم باید در استفاده از این نرم افزارها از آنها طبعیت کنند.

اما پیشنهاد ما برای انتخاب نرم افزار، سه مورد اول در این فهرست یعنی Figma، Adobe XD و Sketch است.

دیدگاه خود را بنویسید

نوشتن دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *